Yogahold

Hatha yoga for kvinder

I Hatha yoga arbejdes der med klassiske yogastillinger som opbygger styrke, stabilitet og udholdenhed. Tempoet er moderat, og vi bliver længere tid i hver stilling. Hatha-klasserne indeholder altid opvarmende elementer, solhilsen og balancetræning. Derudover vil der fra gang til gang være forskellige yogastillinger (peak-poses) som vi bygger roligt op til undervejs. Times afsluttes med Savasana (afspænding).

Hatha Yoga begynder

Er for dig som aldrig har prøvet yoga før og som ønsker et trygt og instruerende miljø, hvor du lærer de grundlæggende tekniker at kende. Klassen starter med en introduktion til yoga derefter vil der være små øvelser som fokuserer på teknikken.

Hatha 1

For dig som stadig er ny til yoga og forsat har brug for et langsomt tempo og grundig guidning.

Hatha 2

For dig som har gået til yoga i Hathalængere tid, har kendskab til teknikker og har fået opbygget en god fysisk form.

Hatha flow

Hatha flow er en dynamisk yogaform, hvor bevægelser kobles til vejrtrækningen i kortere eller længere sekvenser. Hatha flow er en aktiv yogaform med mulighed for at få pulsen op og få varmen.
Sidst i timen sættes tempoet ned og afsluttes med stræk og Savasana.

Hatha for Mænd

Er du mand og har du lyst til at prøve yoga sammen med andre mænd, uden der er damer til stede, så er holdet mandag aften måske noget for dig?
Holdet er for mænd i alle aldre og former, som ønsker mere bevægelighed i kroppen, få bugt med skavanker i ryggen, skuldre, hofter eller knæ. Gennem forskellige øvelser får du løsnet op for spændinger og evt. smerter.
Så om du kommer med sportsskader eller fra et job hvor du sidder meget i bilen, på kontoret eller har fysisk ensformigt arbejde, er det muligt at arbejde med skavankerne i kroppen. Tonen er afslappet og uhøjtidelig.

 

Ryg yoga

Ryg yoga har fokus på den mest optimale træning for at øge kroppens funktionalitet.
Det er bevægelsestræning, som opbygger kroppens styrke og smidighed. Holdningen rettes ud, skavanker minimeres eller forsvinder og skader forebygges. Du bliver stærk og smidig ved at deltage i klassen. Der undervises i et rul så vi kommer igennem hele kroppen på tre uger.

Fordelt på:
1. Nakke, øvre ryg skuldre og arme
2. Ryg og mave
3. Hofter, ben og fødder

 

Yin yoga

Denne yogatime foregår indadvendt og stille med blide dynamiske øvelser, dybe bindevævsstrækstræk, åndedrætsøvelser og bindevævsmassage med bolde. Det er en time, hvor du får trukket vejret og arbejder med afspænding og nærvær i langsomme yogaøvelser. Torsdagsholdet har særligt fokus på søvn. Klassen er velegnet til alle – også gravide.

Yoga Nidra

Yoga nidra er mentaltræning der understøtter personlig udvikling og som kan hjælpe til at skabe ro og retning.
Yoga nidra kan oversættes til yogiens søvn og er en guidet meditationsteknik, som skaber ro fysisk, mentalt og følelsesmæssigt.
Forløbet er for dig, som ønsker personlig udvikling gennem dyb afspænding og mentaltræning. Yoga nidra foregår liggende.

Workshop

6 gange årligt afholder vi søndagsworkshop kl. 10 – 13 med forskellige temaer.
Workshoppen er for dig som ønsker at bruge et par timer på dig selv og din fysik.
Workshoppen er en blanding af teori om kroppen og fysiske øvelser, workshoppen vil gøre dig klogere på din træning og din krop. Du vil gå hjem med nye redskaber og program som du kan bruge i dagligdagen til at holde din krop i balance.
Tilmelding til workshops er bindende. Det er altså ikke muligt at få pengene retur ved eventuelt afbud. Du er dog altid velkommen til at sælge din plads videre til en anden.

 

 

 

 

Helbredstilstand og personskader

Al træning sker på eget ansvar. Når du træner yoga hos Skjulhøj yoga er du selv ansvarlig for at være i en helbredstilstand, der tillader deltagelse i aktiviteter.
Fortæl altid om dine tidligere skader eller skavanker eller graviditet inden undervisning.
Skjulhøjyoga tager ikke ansvar for personskader under træningen.